Насловна О нама Ученици Запослени Родитељи Преузимање Контакт

Музичка секција

Музичка секција Средње школе „Милоје Васић“ основана је 2014. године и ради у склопу ваннаставних културно-уметничких активности ученика.

Секцијом од оснивања па до данас управља професорка музичке културе Надежда Цветковић. Поред рада у Средњој школи „Милоје Васић“ ангажована је и у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у којој спроводи наставу хора, тако да често ученици заједно наступају на пригодним свечаностима.

Музика оплемењује тако да ученици врло радо долазе на пробе хора, учествују активно у раду и припремају све приредбе у оквиру школе и ван ње.

У репертоар улазе различити музички жанрови: етно, поп, рок као и духовна, у зависности од манифестације за коју се припрема. Свака манифестација у школи не може проћи без учешћа хора, школска слава Свети Сава, Дан школе, додела диплома матурантима и многе друге, тако да се у складу са тим бира репертоар.Ако се укаже могућност, ученици наступају и радо учествују на фестивалима и свечаностима у граду. На овај начин негују тимски дух, љубав према музици и уједно презентују нашу школу у најбољем светлу.